spacer  
spacer

Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen vzw
Middelheimlaan 1
2020 Antwerpen
T 03-265 30 56
F 03-265 30 58
E info@auha.be
> meer

TAKEOFFANTWERP_
fuelling entrepreneurship

In English
> more

 Gata15 groen transparant.png 
Kotweb

Onder de naam Kotweb wordt de studentenhuisvesting gecoördineerd. Het is veel meer dan een adressenbestand, Kotweb biedt ook kwaliteitsgaranties.
Je kunt het adressenbestand raadplegen via het internet, met een paswoord dat je krijgt van de huisvestingsdienst. Aan de hand van selectiecriteria kun je een kamer of studio vinden die rekening houdt met je wensen en budget. Bijkomende informatie is beschikbaar in de brochure 'Op kot in Antwerpen', die elektronisch en op papier verkrijgbaar is. Je kunt ze aanvragen bij de huisvestingsdienst. Ieder jaar tegen half juni wordt de databank voor het volgende academiejaar vrijgegeven. Vanaf dan en ná je inschrijving kun je een persoonlijk paswoord aanvragen. De Universiteit Antwerpen beschikt ook over studentenresidenties in eigen beheer.

kotweb transparant.gif


Jobweb
Iets bijverdienen? Daarvoor kun je terecht bij Jobweb, de jobdatabank op internet waaraan de universiteit en de hogescholen van de de Associatie participeren. Jobweb bevat heel wat nuttige adressen, stelt modelcontracten ter beschikking en volgt de wetgeving op de studentenarbeid op de voet. Via het onderdeel 'online' staat een databank met vacatures ter beschikking. Op eenvoudig verzoek krijg je een code.

jobweb transparant.gif
Fietshaven
Sedert september 2005 zie je ze overal in de stad: de gele fietsen van de Fietshaven. Voor slechts € 50,- ben ook jij 10 maanden lang mobiel in Antwerpen. Snel, goedkoop, milieuvriendelijk en gezond dankzij de samenwerking van o.m. de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, de studentenvoorzieningen en de stad Antwerpen.
Psynet
Soms is het voor studenten wel eens 'kommer en kwel'. Psynet biedt een professioneel netwerk van ondersteuningsmogelijkheden aan. Psynet is een samenwerkingsverband van alle studentenbegeleiders en psychologen die actief zijn in de Antwerpse instellingen voor hoger onderwijs of de vzw's sociale voorzieningen, externe psychotherapeuten en/of centra voor geestelijke gezondheidszorg. Er is individuele begeleiding maar ook een uitgebreid aanbod van groepstrainingen over faalangst, stressweerbaarheid enz. De trainingen hebben plaats aan de universiteit en de hogescholen. Studenten die eraan willen deelnemen, nemen contact op met de studentenbegeleiders of -psychologen van hun instelling.

psynet transparant.gif
Studentenartsen
Door en afspraak tussen de instellingen staan de studentenartsen van de universiteit ook klaar voor de studenten van de hogescholen uit de associatie.