spacer  
spacer

Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen vzw
Middelheimlaan 1
2020 Antwerpen
T 03-265 30 56
F 03-265 30 58
E info@auha.be
> meer

TAKEOFFANTWERP_
fuelling entrepreneurship

In English
> more

 Gata15 groen transparant.png 
Student in de stad

Antwerpen verzorgt zijn studenten. Over de synergie tussen het studentenleven en de stad Antwerpen vind je alles bij Antwerpen Studentenstad (huis van de student).
> antwerpen studentenstad

Zo is er StuDay, een grootse happening van muziek, info, deejays en optredens, waarmee de stad Antwerpen bij het begin van het academiejaar haar studenten feestelijk verwelkomt. Dat gebeurt in geen enkele andere Vlaamse stad op zo'n grote schaal. In september 2004, 2005, 2006 en 2007, 2008 en 2009 kwamen telkens minstens 15.000 studenten meevieren. Afspraak op 30 september 2010 voor de volgende editie.
> studentenwelkom

Wie graag, in samenspraak met de stad Antwerpen, mee wil bouwen aan Antwerpen Studentenstad, kan deelnemen aan het Antwerps studentenoverleg. Studenten en beleid wisselen er van gedachten, tekenen plannen uit en zien die ook gerealiseerd!
> antwerps studentenoverleg

In september 2005 zag je de eerste 200 gele fietsen van de Fietshaven voor het eerst in de stad. Nu zijn er al 500! Voor slechts € 50,- ben ook jij 10 maanden lang mobiel in Antwerpen. Snel, goedkoop, milieuvriendelijk en gezond dankzij de samenwerking van o.m. de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, de studentenvoorzieningen en de stad Antwerpen.
> fietshaven
Sport in Antwerpen
De diensten Studentenvoorzieningen van de Associatie Antwerpen tekenden een aantrekkelijk plan uit, dat de studenten de kans geeft om zich voor 'vriendelijke' prijzen in alle mogelijke sporten uit te leven. Er is een flitsend aanbod, voor elk wat wils: fitness, basketbal, volleybal, voetbal, hiphop, salsa, capoeïra, bbb, aerobics en veel meer, op verschillende locaties in de stad.
> sportweb
Cultuur in Antwerpen
Naar een optreden van Praga Khan in de Arenberg of een voorstelling van Luc Perceval met Josse De Pauw in het Toneelhuis... een voorstelling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen of de opera, een cultfilm in de Cartoon's, een optreden in de Monty of het Zuiderpershuis? Altijd goedkoper met de cultuurcheques voor studenten!
Voor €15 koop je een boekje met 9 kant-en-klare toegangstickets van verschillende cultuurhuizen. Met een cheque kan je dan naar een voorstelling van eigen keuze gaan zonder nog eens extra te betalen. Door één keer een boekje te kopen voor €15 kan je 9 keer profiteren. Je kan kiezen tussen 4 boekjes: ze zijn te koop in gemixte smaken, samengesteld uit film, theater, dans, concerten en musea. Verkrijgbaar op de dienst studentenvoorzieningen van je hogeschool of op je campus.
> cultuurcheques