Samenwerkingen

 

 AUHA Expertisecel Wetenschapscommunicatie

 

De Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen organiseert en ondersteunt talrijke activiteiten en projecten rond wetenschap voor een ruim publiek. Het doel is om daarmee een breed publiek te bereiken: zowel nieuwsgierigen die op zoek zijn naar meer informatie over actuele wetenschap en technologie als wie meer wil weten over het wetenschappelijk onderzoek dat aan onze instellingen gebeurt. We mikken daarbij op kinderen en jongeren (in hun vrije tijd en in klasverband), leerkrachtenen volwassenen.

We serveren graag innovatieve ideeën uit diverse wetenschapstakken, gaande van de elementaire deeltjesfysica tot moderne literatuur en belichten met veel plezier nieuwe ontwikkelingen in pakweg de biochemische ingenieurstechnieken of internationale politiek. Een greep uit het aanbod: Dag van de Wetenschap, wetenschapscafés, diverse STEM-academies, lezingenreeksen, enz.

De AUHA expertisecel wetenschapscommunicatie wordt ondersteund binnen het wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid: beleid-wetenschapscommunicatie