Ik ben student

Ben je student aan een van onze partnerinstellingen of wil je dat graag worden? Hieronder vind je informatie over opleidingen, afwijkende procedures en ondersteunende zaken.

Ik ben student en zoek een arts

Studentenarts.net is een netwerk van huisartsen die hebben aangegeven dat studenten er terechtkunnen. Studenten maken een afspraak via de gebruikelijke kanalen en betalen het gewone tarief. Contactgegevens van de artsen vind je hier.

OPGELET: vermeld bij aanmelding zeker dat je een student bent en gebruik je kotadres voor de aanmelding.

Op deze kaart vind je de weg naar alle campussen van de AUHA en de huisartsen aangesloten bij het AUHA-netwerk voor studentenartsen.

Ik zoek een opleiding

Studeren in Antwerpen aan een van onze partnerinstellingen: zoek hier de opleiding die op jouw lijf geschreven is!

Zoek je opleiding

Ik wil studeren op maat

Heb je al werkervaring en wil je een nieuwe richting uit? Heb je een internationale achtergrond en wil je het Vlaamse hoger onderwijs proberen? Of is er nog een andere reden waarom je denkt een studie op maat nodig te hebben?

Lees verder

Ik ben op zoek naar een kot

Kotweb is een unieke samenwerking tussen de stad Antwerpen, de Antwerpse instellingen voor hoger onderwijs en STAN, het studentenportaal van Antwerpen.

Bezoek Kotweb

Ik heb nood aan mentale ondersteuning

Psy-net biedt hulp aan Antwerpse universiteit- en hogeschoolstudenten die kampen met psychische problemen. Voor individuele begeleiding kan de student in eerste instantie bij de studentenbegeleiders en -psychologen van zijn eigen universiteit of hogeschool terecht.

Meer info op psy-net.be

Ik heb zin om te sporten

Onder het motto ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’, organiseren de partnerinstellingen van de associatie een heel gamma aan sporten. Met een Sportsticker krijgt de Antwerpse student toegang tot deze sportactiviteiten.

Bezoek sportsticker.be

Ik zoek een plek om te studeren

Op de website van Study 360 kan je een overzicht van mogelijke studieplekken in Antwerpen vinden.

Bezoek study360.be

Ik zoek informatie over de bibliotheken van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen

Studenten en personeel van de Associatie hebben gratis toegang en ontleenmogelijkheden in de verschillende bibliotheken.

Lees verder

Ik wil meer weten over StuDay

De laatste donderdag van september staat met stip in de agenda van iedere Antwerpse student, want dan wordt StuDay georganiseerd. Met dit gratis event voor studenten heten de stad Antwerpen en de hogeronderwijsinstellingen hun studenten welkom in Antwerpen. Muziek, dj’s, drankjes, eten, relaxen, sport, cultuur en nog veel meer feestgedruis bij de start van het academiejaar, en dat op één locatie! 

Bezoek studay.be

Ik wil meer weten over de Associatie StudentenRaad Antwerpen (ASRA)

ASRA staat voor “Associatie StudentenRaad Antwerpen” en is de officiële studentenvertegenwoordiging aan de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen. Zij bestaat uit een gekozen vertegenwoordiging van studenten van alle partnerinstellingen. ASRA adviseert de AUHA bij alle beslissingen waarbij de studenten rechtstreeks of onrechtstreeks belangen hebben, en houdt de studentvriendelijkheid van het beleid van de AUHA in het oog.

Lees verder

In de kijker

Naar een versterkte samenwerking met de stad Antwerpen – een Memorandum

Naar een versterkte samenwerking met de stad Antwerpen – een Memorandum

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 schreef de AUHA een Memorandum. De AUHA heeft op verschillende vlakken een goede samenwerking lopen met de stad Antwerpen. We zijn echter vragende partij om deze samenwerking nog te versterken. De uitdagingen binnen de grootstedelijke context zijn van die aard dat samenwerking onontbeerlijk is. De diversiteit […]

Idahot 2024, herbekijk onze podcast… en meer!

Idahot 2024, herbekijk onze podcast… en meer!

Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Deze dag werd uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Jaarlijks zijn er op deze dag heel wat initiatieven om aandacht te vragen voor de rechten en het welzijn van holebi’s, transgender en intersekse personen.  België heeft één […]

Throwback_podcast IDAHOT

Throwback_podcast IDAHOT

Wanneer we naar de Belgische regelgeving kijken, dan lijkt onze samenleving de queer community te accepteren. Maar andere cijfers, zoals die van discriminatie en geweld tegen holebi’s, lijken dit dan weer tegen te spreken. Hoe tolerant zijn we nu écht? Deze kwestie ligt voor in de podcast special van de Associatie Hogescholen en Universiteit Antwerpen.

Bekijk alle artikels