Onderzoek

De Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen wil haar krachten bundelen om haar onderzoekspotentieel maximaal te ontwikkelen. Op die manier wil ze haar onderwijs, onderzoek, ontwikkeling en beoefening van de kunsten en wetenschappelijke en maatschappelijke dienstverlening afstemmen op de sociale, culturele en economische noden van de Antwerpse regio en de Vlaamse gemeenschap. Dit alles ingebed in een internationale context. De bedoeling is om uit te groeien tot een toekomstgericht, performant kenniscentrum.

Onderzoeksbeleid

De Associatie werkt aan een eigentijdse visie op onderzoek, zodat een efficiënte onderzoeksomgeving gecreëerd wordt waarin zoveel mogelijk onderzoekers zich kunnen ontwikkelen.

Lees verder

Onderzoeksexpertise

Deze portaalsite geeft de onderzoeksexpertise binnen de associatie weer. De rubricering gebeurt op het niveau van expertisecentra en expertisedomeinen. Daarbij wordt vertrokken van het onderzoeksbeleid van de associatie, gebaseerd op het integrale onderzoeksconcept en het multidisciplinaire en interdisciplinaire onderzoek. Dat wordt gerealiseerd in de samenwerking tussen de actoren hoger onderwijs, maatschappij (in het bijzonder de grootstedelijke omgeving), het regionale beleid (de stad Antwerpen, de provincie, Vlaanderen …) en het bedrijfsleven (profit and social profit).

Lees verder

Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA)

Het Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA) is een AUHA-samenwerking tussen de Universiteit Antwerpen en de Schools of Arts van de AUHA:

Lees verder

Zaaifonds voor onderzoekssamenwerking

Het doel van het zaaifonds is duurzame samenwerking tussen onderzoekers van de AUHA te stimuleren over de instellingen van de AUHA heen.

Lees verder

Expertisecel Wetenschapscommunicatie

De Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen organiseert en ondersteunt talrijke activiteiten en projecten rond wetenschap voor een ruim publiek. We serveren graag innovatieve ideeën uit diverse wetenschapstakken, gaande van de elementaire deeltjesfysica tot moderne literatuur en belichten met veel plezier nieuwe ontwikkelingen in pakweg de biochemische ingenieurstechnieken of internationale politiek.

Lees verder

Onderwijsonderzoek

Aan de instellingen van de AUHA vind je een schat aan relevante informatie en bronnen om je onderwijsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Karel de Grote Hogeschool (KdG), AP Hogeschool (AP) en Universiteit Antwerpen (UAntwerpen) doen onderwijsonderzoek én vertalen de inzichten in waardevolle professionaliseringsinitiatieven.

Lees verder

Broodje sociaal

Het Onderzoeksforum Sociaal Werk Antwerpen organiseert op regelmatige basis het lunchseminarie Broodje sociaal. Een initiatief waarop onderzoek en werkveld samen worden gebracht om onderzoeksresultaten te bespreken. Lees hier alles over Broodje sociaal 2022, 2023 en 2024.

In de kijker

AUHA was op het FTI Slotfestival!

AUHA was op het FTI Slotfestival!

Van 15 tot en met 24 maart stond Vlaanderen volledig in het teken van technologie en innovatie. Hét hoogtepunt van Tien dagen Tech? Dat beleefden we met de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen tijdens het grootse Slotfestival van FTI (Flanders Technology & Innovation) op zaterdag 23 en zondag 24 maart. Want toen werden het Sportpaleis […]

AUHA Zaaifonds 2024

AUHA Zaaifonds 2024

In 2024 voorziet de AUHA een zaaifonds van 100.000 euro: de jury kiest 4 samenwerkingsprojecten uit die elk 25.000 euro toebedeeld krijgen. Het AUHA-zaaifonds heeft als doel tijd en ruimte te creëren voor het uitwerken van een gezamenlijk aanvraagdossier bij een externe subsidieverstrekker. Het is een competitieve oproep waarmee we samenwerking tussen onderzoekers van onze […]

AUHA Onderzoeksvoormiddag | Meet & Greet – 26 maart 2024

AUHA Onderzoeksvoormiddag | Meet & Greet – 26 maart 2024

Ontdek op de AUHA-onderzoeksvoormiddag hoe samenwerking over expertises en instellingen heen voordelig kan zijn voor jouw onderzoeksproject! Je kan er samen met andere onderzoekers uit onze associatie deelnemen aan workshops, speeddating en een posterbeurs. We vertellen je ook alles over het vernieuwde zaaifonds. Nog niet overtuigd? Bekijk dan even de aftermovie van vorig jaar. Wanneer […]

Bekijk alle artikels