Onderwijsonderzoek

Aan de instellingen van de AUHA vind je een schat aan relevante informatie en bronnen om je onderwijsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Karel de Grote Hogeschool (KdG), AP Hogeschool (AP) en Universiteit Antwerpen (UAntwerpen) doen onderwijsonderzoek én vertalen de inzichten in waardevolle professionaliseringsinitiatieven.

Ben je een onderwijsprofessional bent die op zoek is naar bijscholing? Een onderzoeker die nieuwe inzichten wil ontdekken? Een student die geïnteresseerd is in de toekomst van het onderwijs, of nog iemand anders? Wij bieden je een schat aan waardevolle informatie.

Dompel jezelf onder in de wereld van onderwijsonderzoek en ontdek nieuwe mogelijkheden om het onderwijslandschap te transformeren. Klik op de links hieronder en begin je reis naar een inspirerende toekomst in het onderwijs!

AP Hogeschool Antwerpen (AP)

  1. LEERT! – Onderzoeks- en expertisecentrum LEERT! biedt een breed scala aan expertise op het gebied van onderwijs en training. Verken hun onderzoek en ontdek hoe ze bijdragen aan vernieuwing en verbetering in het onderwijslandschap.
  2. Aanbod Maatschappelijke Dienstverlening – Ontdek het specifieke aanbod van maatschappelijke dienstverlening binnen de expertise van LEERT! Leer hoe onderwijs kan bijdragen aan sociale verandering en positieve impact kan hebben op de samenleving.

Karel de Grote Hogeschool (KdG)

  1. Toekomstgedreven Onderwijs – Het onderzoekscentrum Toekomstgedreven Onderwijs is een broeinest van innovatie en onderwijsonderzoek. Ontdek de nieuwste inzichten en onderzoeksprojecten die inspelen op de uitdagingen van het onderwijs.
  2. Bijscholing Onderwijs – Bij KdG Academy bieden we verschillende bijscholingsprogramma’s aan voor onderwijsprofessionals. Verbeter je vaardigheden, ontwikkel nieuwe strategieën en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs.

Universiteit Antwerpen (UAntwerpen)

  1. Edubron Onderzoek – De onderzoeksgroep Edubron richt zich op de effecten van onderwijsprocessen en de mechanismen hierachter. Edubron is zowel gericht op fundamenteel als toegepast onderzoek.
  2. Didactica – De onderzoeksgroep Didactica aan de Universiteit Antwerpen richt zich op didactiek, vakdidactiek en onderwijskundig schoolbeleid. Leer meer over hun onderzoek en ontdek hoe je je eigen onderwijsmethoden kunt verbeteren.
  3. Antwerp School of Education – Via de Antwerp School of Education wil UAntwerpen een antwoord bieden op de vele maatschappelijke uitdagingen in het onderwijs en bundelt ze een uitgebreid aanbod voor onderwijsprofessionals. 

De AP Hogeschool en Karel de Grote Hogeschool voerden samen een onderzoek uit naar de professionaliseringsnoden in het onderwijs. Lees het rapport en beluister de podcast via  Grote behoefte aan blijvende nascholing onder leerkrachten – auha .