Memorandum mobiliteit van de AssociatieStudentenRaad

Antwerpse mobiliteit.
Studenten bepalen mee de koers.

Memorandum mobiliteit van de AssociatieStudentenRaad (ASRA) aan het Stadsbestuur Antwerpen


“Onze visie is een meerwaarde, we willen in dialoog gaan”

De meerderheid van de Antwerpse studenten is tevreden over de mobiliteit in de Scheldestad, maar ze zien ook nog pijnpunten. Een reeks aanbevelingen werd in een memorandum gegoten. Op dinsdag 11 mei nam schepen Koen Kennis de tekst in ontvangst. “We willen vooral de dialoog aangaan”, klinkt het.

Antwerpen telt ondertussen zowat 50 000 studenten. Dat zijn er meer dan Leuven. Het aantal studenten groeit ook jaarlijks, onder meer toe te schrijven aan de toenemende internationalisering van de universiteit en de hogescholen. De studenten en de hogeronderwijsinstellingen zijn duidelijk aanwezig in de stad, zowel in het centrum als in meerdere districten. En dat brengt natuurlijk heel wat mobiliteitsuitdagingen met zich mee.

“In 2019 bleek uit het Grote Antwerpse Studentenonderzoek dat 60% van de bevraagde studenten tevreden was over de mobiliteit in de stad”, zegt Julien De Wit, voorzitter van ASRA (Associatie StudentenRaad Antwerpen). “De voorbije jaren werden er meer fietspaden aangelegd, er is oog voor weg- en fietsinfrastructuur, er zijn grote wegenwerken uitgevoerd. Maar we zien ook nog pijnpunten, die vooral te maken hebben met een veranderende stad en met een veranderende mobiliteit. Denk bijvoorbeeld aan de deelauto’s en deelfietsen.”

  • Lees hier het ASRA-Memorandum.
  • U kunt de opname met de toelichting van de studenten en van schepen Koen Kennis  herbekijken. Ook de speech van de schepen kunt u nalezen.

 

 

 

© 2019 AUHA | privacybeleid | cookiebeleid | gebruiksvoorwaarden | feedback