Studentenleven

Studentenraad ASRA

ASRA staat voor “Associatie StudentenRaad Antwerpen” en is de officiële studentenvertegenwoordiging aan de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen.

Lees verder

LGBTQIA+

In het kader van IDAHOT 2023 organiseerde de AUHA op 16 mei een lezing, panelgesprek en ontmoeting in Het Roze Huis.

Lees verder

Studentenvoorzieningen

STUVANT is, voor de hoger onderwijsinstellingen van de associatie, het platform waar het gemeenschappelijk beleid m.b.t. de studentenvoorzieningen wordt ontwikkeld en uitgevoerd.

Lees verder

Ik ben student en zoek een arts

Studentenarts.net is een netwerk van huisartsen die hebben aangegeven dat studenten er terechtkunnen. Studenten maken een afspraak via de gebruikelijke kanalen en betalen het gewone tarief. Contactgegevens van de artsen vind je hier.

OPGELET: vermeld bij aanmelding zeker dat je een student bent en gebruik je kotadres voor de aanmelding.

Op deze kaart vind je de weg naar alle campussen van de AUHA en de huisartsen aangesloten bij het AUHA-netwerk voor studentenartsen.

In de kijker

Idahot 2024, herbekijk onze podcast… en meer!

Idahot 2024, herbekijk onze podcast… en meer!

Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Deze dag werd uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Jaarlijks zijn er op deze dag heel wat initiatieven om aandacht te vragen voor de rechten en het welzijn van holebi’s, transgender en intersekse personen.  België heeft één […]

Throwback_podcast IDAHOT

Throwback_podcast IDAHOT

Wanneer we naar de Belgische regelgeving kijken, dan lijkt onze samenleving de queer community te accepteren. Maar andere cijfers, zoals die van discriminatie en geweld tegen holebi’s, lijken dit dan weer tegen te spreken. Hoe tolerant zijn we nu écht? Deze kwestie ligt voor in de podcast special van de Associatie Hogescholen en Universiteit Antwerpen.

Bekijk alle artikels