Op donderdag 24 september 2020 opende de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen het academiejaar 2020-2021.
Deze editie verliep helemaal online.

Hieronder kun je de integrale boodschappen bekijken, de voorstellingen op de muziek- & danspodia en de opname van het rondetafelgesprek.

VIDEOBOODSCHAPPEN

RONDETAFELGESPREK
Opname van het live gedeelte uit de opening van het academiejaar

  • RONDETAFELGESPREK EN OPENING met Veerle Hendrickx, Jens Matthé, Laura Remery, Herman Van Goethem en Robert Voorhamme
    moderator Ann De Bie

MUZIEK- & DANSPODIA
met studenten van het Koninklijk Conservatorium, AP Hogeschool Antwerpen

  • SINGING SISTERS Het vocaal ensemble van de Jazzopleiding (voor de gelegenheid CoVoc-19 genaamd) brengt, in de nasleep van hun samenwerking met Marie Daulne (Zap Mama), een eigen versie van ‘Singing Sisters’
  • COROON Masterstudent Kleinkunst Gijs Savelberg a.k.a. Pimp Ampet schreef een nummer over Corona
  • WHAT THE THUNDER SAID? Een kameropera/installatie geïnspireerd op het gelijknamige gedicht van T.S. Elliot. Sofia Leong (viool), Rúben Borges (compositie), Ana Sofia Sousa (altviool) scheppen met de digitale versie van het creatief project dezelfde desolate, dystopische en duistere sfeer als de voorstelling zelf zou doen.
  • LEGNO Agnese Forlani uit de opleiding Dans realiseerde deze solovoorstelling in twee weken tijdens haar quarantaine thuis. Legno is het resultaat van choreografische studies voor een site-specifieke solo. Daarin wordt de ruimte geëxploreerd door het gebrek van een voorwerp. Centraal staat het thema relatie.
  • HELPLESSLY MISTY Site specifieke solo door Raphael Philipe Damasceno op basis van een onderzoek rond fysieke, beeldende en muzikale tijd. De video is de samenvatting van een meer dan drie uur durende performance. Damasceno nodigt de toeschouwer uit in zijn imaginaire wereld
  • HYMNE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP | REMIXED Eerdere bewerkingen van de Hymne van de Vlaamse Gemeenschap, speciaal gemaakt voor de opening van het academiejaar van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, werden remixed door Kris Denissen, KonInklijk Conservatorium Antwerpen – AP Hogeschool.