Events

De Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen brengt mensen samen. Zo wisselen we kennis uit over instellingen en opleidingen heen en stimuleren we samenwerking.

Aankomende events

Hackathon

17 april 2024 – 17u30 tot 22u15 – zaal bar Takeoff

Het duurzame labo van de toekomst! Ben je student aan één van onze partnerinstellingen en ben je gepassioneerd door innovatie, technologie of gewoon op zoek naar een creatieve uitlaatklep? De Genius-hackathon biedt je de kans om je vaardigheden te tonen, nieuwe dingen te leren en te netwerken met gelijkgestemden. Je kan maar liefst een geldprijs van 1000 euro winnen!

Lees verder

Stage- en jobbeurs Sociaal Werk

7 mei 2024 – 15u tot 18u – AP Hogeschool – Campus Noord

Ook dit academiejaar slaan de opleidingen Sociaal Werk van de Karel de Grote Hogeschool, AP Hogeschool en Universiteit Antwerpen de handen in elkaar voor de organisatie van de stage- en jobbeurs Sociaal Werk in Antwerpen. Zin om een stand op te zetten en zo met studenten in contact te komen? Ben je student en op zoek naar een job of stageplaats?

Lees verder

Voorbije events

Thematafel LIO-banen

28 maart 2024

Samen met Start-wijs organiseerde het AUHA-Expertisenetwerk Lerarenopleiding (LEA) een thematafel ‘Aanvangsbegeleiding bij LIO-studenten’. LIO staat voor leraar-in-opleiding. Studenten, lerarenopleiders en professionals uit het basis- en secundair onderwijs kwamen samen om te praten over de specifieke noden en uitdagingen bij het begeleiden van LIO-studenten. Zij formuleerden concrete actiepunten om die begeleiding te verbeteren. De actiepunten liggen in de lijn van het eerdere LIO-charter dat de AUHA samen met werkveld en lerarenopleidingen uitwerkte. Klik hieronder voor meer informatie over LEA.

Lees verder

Onderzoeksvoormiddag Meet & Greet

26 maart 2024

We brachten meer dan 100 onderzoekers samen op onze onderzoeksvoormiddag zodat zij kennis konden maken met andere onderzoekers en kunnen bekijken of samenwerking mogelijk is. We stelden er ook het vernieuwde zaaifonds voor.

Lees verder

Workshop budgetbeer

26 maart 2024

Onze studentenraad ASRA organiseerde op 26 maart een workshop budgetbeheer voor studenten in samenwerking met de stad Antwerpen.

Lees verder

AUHA op FTI!

Weekend 23 en 24 maart 2024

De AUHA was als superband aanwezig op het FTI-Slotfestival. Ontdek hier onze fantastische line-up! Binnenkort delen we hier ook de aftermovie en meer foto’s.

Lees verder

Lunchworkshop Wereldconflicten

19 maart 2024

Hoe omgaan met wereldconflicten in een een superdiverse studentengroep? Hoe als docent omgaan met uitdagende uitspraken en thema’s in een superdiverse lesgroep? Hoe instant reageren op heftige uitspraken in de les, zodat de les niet ontploft maar je er pedagogisch-verbindend mee aan de slag kan gaan? In deze hands-on lunchworkshop werkten we rond 6 tips en Eerste Hulp Bij Uitdagende Uitspraken. De workshop was in handen van Sam Mampaey, procesbegeleider bij Atlas. Zijn ppt ontdek je hier.

Global South

19 maart 2024

De AUHA ontving minister Gennez die kwam luisteren naar een aantal samenwerkingsprojecten van onze partnerinstellingen met het globale Zuiden.

Lees verder

THEA-lezing

UNDER CONSTRUCTION.

Lees verder

Broodje sociaal

22 februari 2024

Een of twee keer per academiejaar organiseert de AUHA samen met de opleidingen sociaal werk van de AP Hogeschool, KdG en de UAntwerpen het discussieforum Broodje Sociaal. Onderzoekers stellen er hun onderzoeksresultaten voor en gaan er in gesprek met het werkveld. Broodje sociaal 2024 was van de hand van de onderzoekers Bie Melis, Kathleen Van Loon & Miet Neyens (KdG Hogeschool) ‘Hoe doe je dat? 1 Gezin 1 plan?’

Lees verder

Dialoogtafel levensbeschouwelijke kentekens

7 december 2023

Naar aanleiding van het standpunt levensbeschouwelijke kentekens dat de AUHA in november 2023 uitbracht, organiseerde de AUHA twee dialoogtafels: een rond onderwijs en een rond goede praktijkvoorbeelden in de zorg. In een constructieve dialoog gingen de verschillende betrokken partners met elkaar in gesprek. Klik hieronder als je graag meer wil weten over de AUHA-werking rond diversiteit.

Lees verder

EVC-vorming

17 november 2023

Interne vorming voor begeleiders en beoordelaars van EVC-procedures. Inzicht in de EVC-procedure en focus op de portfoliomethode en het criteriumgericht interview. Voor de begeleiders is die informatie cruciaal bij het vertalen van de vereisten naar de kandidaat. Aan de beoordelaars willen we handvatten bieden om o.m. portfolio’s objectief te beoordelen en het criteriumgericht interview doelmatig te organiseren. 

In de kijker

Stage- en Jobbeurs Sociaal Werk 2024

Stage- en Jobbeurs Sociaal Werk 2024

Dinsdag 7 mei van 15 tot 18 uur | AP Hogeschool, campus Spoor Noord Ook dit academiejaar slaan de opleidingen Sociaal Werk van de Karel de Grote Hogeschool, AP Hogeschool en Universiteit Antwerpen de handen in elkaar voor de organisatie van de stage- en jobbeurs Sociaal Werk in Antwerpen. Deze keer vindt de beurs plaats […]

EVC-vorming voor beoordelaars en -begeleiders

EVC-vorming voor beoordelaars en -begeleiders

Wanneer: op vrijdag 17 november 2023 van 10 tot 13 uurWaar: lokaal E.201 , Stadscampus UAntwerpen, Grote Kauwenberg 2, 2000 Antwerpen Intussen werken we al bijna 20 jaar met EVC in het hoger onderwijs. Na de eerste piek merken we dat er in onze associatie jaarlijks tussen de dertig en veertig dossiers worden opgestart.  Aandacht […]

LIO-Charter

LIO-Charter

De LIO-trajecten zijn een krachtig instrument in de strijd tegen het lerarentekort. Het statuut kan zij-instromers aantrekken en aanzetten om voor het beroep van leraar te kiezen. Onderweg haken echter heel wat studenten af. De associatie heeft daarom samen met haar partners en het werkveld een charter uitgewerkt waarin de engagementen van de verschillende partners in Antwerpen opgelijst werden opdat de ondersteuning en begeleiding van de LIO zo optimaal mogelijk gebeurt.

Bekijk alle artikels