AUHA Onderzoeksvoormiddag 2024

Meet & Greet – dinsdag 26 maart 2024

Ontdek op de AUHA-onderzoeksvoormiddag hoe samenwerking over expertises en instellingen heen voordelig kan zijn voor jouw onderzoeksproject! Je kan er samen met andere onderzoekers uit onze associatie deelnemen aan workshops, speeddating en een posterbeurs. We vertellen je ook alles over het vernieuwde zaaifonds. Nog niet overtuigd? Bekijk dan even de aftermovie van vorig jaar.

We verwelkomen je graag op dinsdag 26 maart 2024 op de Karel de Grote Hogeschool, campus Zuid, Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen.

Programma

9.00 – 10.00 uur: ontbijt en opzetten posters

10.00 – 11.00 uur: plenaire sessie

 • Verwelkoming – Ronny Blust, vice-rector UAntwerpen & co-voorzitter van de AUHA-werkgroep Onderzoek & Valorisatie
 • SIMNPACT – Simulation-based Interprofessional Medical and Nursing Program Advancing Collaboration and Teamwork –
  Zaaifonds 2023, een samenwerking tussen KdG en UAntwerpen – Geert Van de Weyer, Karel de Grote Hogeschool
 • Explosief erfgoed op de Paardenmarkt: over mosterdgas, risicobeheersing en de Antwerpse Associatie – Geert Potters, Antwerp Maritime Academy (HZS)
 • Innovatie bevorderen: navigeren door het landschap van onderzoeksfinanciering – Ann Aerts en Bram Verbinnen, Universiteit Antwerpen
 • Het vernieuwde zaaifonds 2024 – Jan van den Nieuwenhuijzen, voorzitter AUHA

11.15 – 12.15 uur : workshops (keuze):

 1. Hoe pitch ik mijn onderzoek?Hans Van de Water, The Floor is Yours
  In enkele minuten je onderzoek of project uitleggen? In deze workshop leer je hoe je jouw publiek meteen overtuigt. Wat is jouw kernboodschap? Op welke manier trek je hun aandacht? En hoe eindig je krachtig? Vooraf volg je een korte online videocursus en bereid je een pitch voor. Tijdens de workshop gaan we met die pitches aan de slag. Zo pas je de tips en feedback meteen toe op je eigen thema. Hans Van de Water is oprichter van The Floor is Yours en expert wetenschapscommunicatie. Hij trainde de voorbije tien jaar al duizenden onderzoekers en professionals. Zijn specialiteit: complexe boodschappen omtoveren tot een helder verhaal.
 2. Kom naar buiten met je onderzoekToon Verlinden, The Floor is Yours
  Wil je wel naar buiten komen met je onderzoek, maar weet je niet waar te beginnen? Of heb je geen idee hoe je dit het beste aanpakt? Dan is deze workshop voor jou. We tonen je welke initiatieven er allemaal bestaan om aan wetenschapscommunicatie te doen. En we geven je tips om met je onderzoek in de media te komen. Toon Verlinden is de geknipte persoon om je mee op pad te nemen in de wondere wereld van de wetenschapscommunicatie. Naast oprichter van The Floor is Yours en trainer, is hij organisator van het populaire Nerdland Festival en wetenschapsauteur.
 3. Hoe kan ik AI inzetten voor mijn onderzoek? – Remco van Schadewijk, Karel de Grote Hogeschool
  In deze workshop verkennen we de rol van kunstmatige intelligentie (AI) in onderzoek voor onderzoekers van universiteiten en toegepaste hogescholen. We beginnen met een introductie van AI-concepten en laten zien hoe AI-tools kunnen worden gebruikt door nieuwkomers in het veld. We bespreken ook welke taken geschikt zijn voor beginners en welke gebieden specialistische expertise vereisen. Door middel van casestudy’s illustreren we succesvolle integratie van AI in onderzoeksprojecten en verwijzen we naar waardevolle bronnen en ondersteuning voor verdere verkenning. De workshop benadrukt het belang van samenwerking tussen onderzoekers en AI-experts en biedt ruimte voor discussie en vragen van deelnemers.

Vanaf 12.15 uur: posterbeurs en lunch

13.00 – 13.30 uur: speeddating in groepjes van 3 onderzoekers, rond 3 thema’s (keuze):

 • gezonde, duurzame en inclusieve stad
 • digitale innovatie
 • duurzame loopbanen

14.00 uur: einde

Inschrijven

Deelnemen is gratis, maar we vragen je wel om in te schrijven.
Inschrijven en je keuzes aangeven, doe je hier. Inschrijven kan tot 12 maart 2024.

Bereikbaarheid
Voor alle informatie omtrent de bereikbaarheid van de campus Zuid kan je de website raadplegen.

Toegankelijkheid
De onderzoeksvoormiddag vindt op de tweede verdieping plaats. Ben je slecht ter been of heb je nog vragen rond de toegankelijkheid? Contacteer ons op voorhand door een mailtje te sturen naar info@auha.be, zodat we je zo goed mogelijk kunnen verder helpen door bijvoorbeeld een liftpas te voorzien.