AUHA was op het FTI Slotfestival!

Van 15 tot en met 24 maart stond Vlaanderen volledig in het teken van technologie en innovatie. Hét hoogtepunt van Tien dagen Tech? Dat beleefden we met de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen tijdens het grootse Slotfestival van FTI (Flanders Technology & Innovation) op zaterdag 23 en zondag 24 maart. Want toen werden het Sportpaleis en de Lotto Arena omgetoverd tot een technologisch paradijs voor jong en oud.

Universiteit Antwerpen, Antwerp Maritime Academy (HZS), AP Hogeschool en Karel de Grote Hogeschool stelden samen als superband AUHA op het slotfestival van FTI voor wat er allemaal broeit in onze belangrijkste sectoren. 

Zo kon je bij ons, in de backstage van dé Antwerpse muziektempel bij uitstek, ontdekken hoe de technologie die we morgen allemaal gebruiken, vandaag al onmogelijk weg te denken valt bij onze studenten en onderzoekers. Bezoekers gingen volop in dialoog met wetenschappers en probeerden zelf de nieuwste innovatieve tools uit of droegen zelf hun steentje bij aan belangrijk onderzoek.  

Ontdek hier onze fantastische line-up! Virtual Reality, Water, E-Racing, Mobiliteit, Gezondheid en Entertainment verdienden hun eigen spotlight en kwamen samen in het innovatieve album van AUHA. Bekijk hier de bruisende AUHA-stand en geniet mee na van een topweekend!

En nog meer goed nieuws:

  • Armelle Schiltz (UAntwerpen) won op het festival een FTI-Award. Voor haar masterproef M2M ontwierp Armelle een innovatieve personaliseerbare fietsschoen met een perfecte pasvorm. Meer info over M2M vind je hier.
  • Ook werden de Best of Flanders Technology &  Innovation Awards (BOFTIA’s) uitgereikt tijdens FTI. Oud-student van de AP-Hogeschool Jona Peeters won de eerste prijs in de categorie Tech Entertainment met zijn project NFT Merged Minds.AP-studenten Niels Aarts, Kevin Lahey, Noah Crols, Fiobos Gkoubras en Arno Strauven werden derde in de categorie Immersive Tech met hun VR-project De Kinderspelen. Meer info vind je hier