Gate 15

De associatie participeert, samen met de stad Antwerpen en het Algemeen Studentenoverleg Antwerpen, in STAN (Student & Antwerp). Via de raad van medebeheer van STAN ontwikkelt de associatie mee het beleid. Dit stedelijk agentschap ondersteunt een hele rits activiteiten en producten om Antwerpen zowel nationaal als internationaal op de kaart te zetten als volwaardige studentenstad | stad voor hoger onderwijs. 

Deze samenwerking toont zich o.m. in de evenementen StuDay (september, groots studentenwelkom), de studentengids (met up-to-date info rond het studentenleven, de student in de stad, sociale voorzieningen, overleven als kotstudent, wandelingen enz., gratis voor alle studenten). 

Dankzij een uitzonderlijke samenwerking tussen stad, hoger onderwijs en studenten vormt STAN een uniek platform voor de Antwerpse student. De Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen was medeoprichter in 2008 en is nog steeds een belangrijke participant in de werking. De associatie benadrukt hiermee dat ook haar hogeronderwijsinstellingen volop willen inzetten op een kwalitatieve en aantrekkelijke studentenstad.

Met meer dan een half miljoen inwoners prikkelt de stad. Ze inspireert en verleidt zowel oldskool senioren, creatievelingen, vernieuwende startups als pas ingeweken studenten. STAN speelt in op de stad als laboratoriumruimte waar studenten kunnen ontdekken, experimenteren en groeien. Actieve betrokkenheid staat voorop. Studenten participeren daadwerkelijk in de werking. Het aantal vrijwillige medewerkers blijft stijgen. 

STAN vind je op de site GATE15, Kleine Kauwenberg 15, 2000 Antwerpen. GATE15 is het knooppunt van samenwerking want hier vind je ook TAKEOFFANTWERP

 

© 2019 AUHA | privacybeleid | cookiebeleid | gebruiksvoorwaarden | feedback